Waarom nieuwe verlichting?

Tl-verlichting is nog steeds de meest gebruikte verlichting op de markt. De reden hiervan is dat tl-verlichting in veel gebouwen al gebruikt wordt en defecte lampen eenvoudig en goedkoop vervangen kunnen worden voor nieuwe tl-verlichting. De aanschaf van duurzame verlichting is dus minder aanlokkelijk door de extra werkzaamheden en kosten die bij de vervanging komen kijken.

Een investering in duurzame verlichting is echter wel een goede investering. In eerste instantie is het een grotere kostenpost dan de standaard vervanging voor tl-verlichting, maar uiteindelijk verdient het zich snel terug. De terugverdientijd van investeringen is namelijk gemiddeld rond de drie jaar! Dit komt doordat investeringen in duurzame verlichting resulteren in een aanzienlijke verlaging op de energiekosten.

Soorten energiezuinigere verlichting

Er zijn verschillende soorten duurzame verlichting die een flinke besparing kunnen opleveren. De twee bekendste soorten verlichting zijn T5-verlichging en ledverlichting. Samsom Installaties is in staat deze duurzame verlichting voor u te leveren, installeren en onderhouden.

T5-verlichting

De aanschaf van T5-verlichting zorgt gemiddeld voor een besparing van één derde op het energieverbruik ten opzichte van de traditionele tl-verlichting. Verder gaat T5-verlichting twee tot vier keer zo lang mee als traditionele tl-verlichting, waardoor het net als ledverlichting minder vaak vervangen hoeft te worden. En, net als bij ledverlichting, is de verlichting vrij van flikkeringen wat zorgt voor rust en een prettigere waarneming van het licht. Om T5-verlichting te plaatsen moeten de huidige armaturen omgebouwd worden.

Ledverlichting scoort echter op vrijwel alles beter dan T5-verlichting. Dit wordt gecompenseerd doordat T5-verlichting, in tegenstelling tot ledverlichting, ongeveer dezelfde prijs heeft als traditionele tl-verlichting. Dit maakt dat de investering in T5-verlichting een stuk goedkoper is dan ledverlichting, waardoor de terugverdientijd ook korter is en ook nog eens interessant is gezien de voordelen ten opzichte van traditionele tl-verlichting. Wanneer u kiest voor T5-verlichting, moeten de huidige armaturen wel omgebouwd worden. Dit is arbeidsintensief en zorgt voor hogere arbeidskosten dan bij vervanging voor ledverlichting. Hiernaast brengt het risico’s, zoals brandgevaar, met zich mee omdat wijzigingen moeten worden gedaan aan de elektrische aansluitingen. Hierom zijn wij van mening dat ledverlichting de beste en meest verstandige keuze is.

Ledverlichting

Over het algemeen is de aanschaf van ledverlichting de beste en meest verstandige keuze. Op vrijwel ieder terrein is ledverlichting namelijk de meest logische keuze. Ledverlichting heeft namelijk een twee keer zo laag energieverbruik, minder onderhoudskosten en een langere levensduur. Ledverlichting gaat namelijk vijf keer langer mee dan traditionele tl-verlichting. Hierdoor zijn minder vervangingen nodig ten opzichte van tl-verlichting en T5-verlichting. De hogere aanschafkosten worden gemiddeld in drie jaar terugverdiend met de besparing op de energiekosten en het verminderd aantal vervangingen. De besparing op uw energiekosten voor verlichting kunnen namelijk dalen tot wel 85%!

Ledverlichting levert een betere kwaliteit licht en flikkert nooit. Ledverlichting staat namelijk aan of uit, daar zit niks anders tussen. Hierdoor straalt ledverlichting meer rust uit en wordt het prettiger ervaren. Hiernaast verbetert de aanschaf van ledverlichting het energielabel van het gebouw doordat het duurzamer is door de lange levensduur en de zeer hoge CO2-reductie. Ook zijn er geen zware metalen en schadelijke materialen of gassen in verwerkt, wat wel het geval is bij tl-verlichting en T5-verlichting. Verder is er voor ledverlichting geen voorschakelapparaat nodig. Dit scheelt enerzijds in de kosten en anderzijds in de uitval.

Waar bij T5-verlichting de armaturen moeten worden omgebouwd om ze klaar te maken voor T5-verlichting, hoeft dit niet perse bij ledverlichting. Bestaande armaturen zijn geschikt om ledverlichting zonder ze te hoeven ombouwen. Alleen wanneer de armaturen erg verouderd zijn wordt geadviseerd om de bestaande armaturen te vervangen.

Ledverlichting heeft de toekomst en is volop in ontwikkeling. Dit zal op termijn lagere prijzen, een nog betere kwaliteit, een betere lichtopbrengst en een grotere besparing opleveren.

Alle voordelen van ledverlichting op een rijtje:

  • Ledverlichting is te verkrijgen in diverse lichtkleuren, passend bij uw wensen;
  • Ledverlichting levert een betere kwaliteit licht en flikkert nooit;
  • Ledverlichting straalt meer rust uit en wordt als prettiger ervaren;
  • Ledverlichting zorgt voor betere prestaties en gaat aanzienlijk langer mee;
  • Ledverlichting is robuuster en beter voor het milieu;
  • Ledverlichting wordt niet warm waardoor er minder brandgevaar is.
energiebesparende-oplossingen
Offerte aanvraag

BedrijfParticulier

Uw naam (verplicht)

Adres: Huisnummer:

Postcode/woonplaats:

Telefoonnummer:

Uw e-mail (verplicht)

Jaarlijks energieverbruik in kWh

Huidige leverancier

Typ de code:captcha