Waarom zonnepanelen?

Een veelgebruikte manier om energie te besparen, is de aanschaf van zonnepanelen. Zonnepanelen worden op uw dak geplaatst en wekken dankzij (zon)licht energie op. Een omvormer zorgt er vervolgens voor dat u de opgewekte energie zelf kunt gebruiken of kunt terug leveren aan het net. Om meteen een misverstand uit de wereld te helpen: ook in Nederland is dit rendabel! Want hoewel de zon bij ons lang niet altijd schijnt, leveren zonnepanelen wel degelijk voldoende energie op.

Onderstaand even een rijtje van de voordelen van zonnepanelen.

 • U heeft lagere energiekosten;
 • U draagt bij aan een beter milieu;
 • U bent onafhankelijk van de prijsstijgingen van energie;
 • U behaalt een hoger rendement dan bij sparen;
 • Uw woning krijgt een beter energielabel;
 • Uw woning wordt meer waard;
 • U kan in aanmerking komen voor subsidies.
Soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen met verschillende eigenschappen en voordelen. Samsom Installaties kan alle soorten zonnepanelen voor u leveren, plaatsen, installeren en onderhouden. Onze totaalinstallateurs helpen u graag verder bij het maken van de juiste keuze voor uw huis en passend bij uw energieverbruik. Het rendement van de zonnepanelen is namelijk afhankelijk van de ligging van uw huis en de helling van uw dak.

De meest voorkomende zonnepanelen zijn de kristallijn zonnepanelen en dunne-film lichtpanelen.

Kristallijn zonnepanelen

De kristallijnpanelen zijn voor veel mensen bekend. De monokristallijn- en polykristallijn zonnepanelen bestaan namelijk het langst en hebben daardoor al veel bekendheid verkregen. De verschillen tussen de twee soorten kristallijn zonnepanelen zijn klein. Het voornaamste verschil zit in de structuur en de kleur. Monokristallijn zonnepanelen bestaan uit één groot kristal terwijl polykristallijn zonnepanelen bestaan uit meerdere kristallen van verschillende groottes. Doordat de monokristallijn zonnepanelen bestaan uit één kristal, heeft dit zonnepaneel een zwartachtige kleur. Polykristallijn zonnepanelen hebben echter, doordat ze bestaan uit meerdere kristallen van verschillende groottes, een blauwachtige kleur. Het feit dat monokristallijn zonnepanelen uit één kristal bestaan heeft als resultaat dat ze een hoger rendement hebben dan de polykristallijn zonnepanelen. Monokristallijn zonnepanelen vergen hierdoor wel een hogere investering.

Dunne-film lichtpanelen

Naast de bovengenoemde kristallijn zonnepanelen zijn er ook nog dunne-film lichtpanelen. Waar kristallijn panelen als belangrijke grondstof silicium gebruiken om de kristallen te produceren, gebruiken dunne-film panelen diverse andere materialen. Zo bestaan de dunne-film panelen die wij aanbieden uit de samenstelling Copper-Indium-Gallium-Selenide (CIGS). Verder zijn er ook dunne-film panelen die amorf silicium bevatten. Deze amorf dunne-film panelen met hebben echter een lager rendement dan de CIGS dunne-film panelen. Waar de CIGS dunne-film panelen voorheen duurder waren dan de amorf dunne-film panelen, is dat prijsverschil hedendaags zeer klein. Dunne-film panelen presteren bij weinig licht en hogere temperaturen doorgaans beter dan kristallijn zonnepanelen. Verder zijn dunne-film panelen kleiner dan kristallijn zonnepanelen, wat maakt dat u er meer van kwijt kunt op uw dak. Hierom adviseren wij onze klanten om voor dunne-film lichtpanelen te kiezen.

Wij adviseren dunne-film panelen om de volgende vier hoofdredenen:

 1. Dunne-film panelen werken ook bij heel weinig lichtinstraling;
 2. Dunne-film panelen hebben een gunstige temperatuur coëfficiënt: ook bij hogere temperaturen nog een goede opbrengst;
 3. Dunne-film panelen leveren extra energie door het light soaking effect: simpel gezegd, een 170 WP paneel kan door langdurige blootstelling aan straling soms 180 WP leveren. Dunne film panelen hebben dan ook vaak een hogere opbrengst per WP dan kristallijnpanelen;
 4. Dunne-film panelen zijn lager geprijsd en hebben mede dankzij het light soaking effect gemiddeld 10% meer opbrengst per WP dan kristallijn zonnepanelen.
offerte-zonnepanelen-var

Dunne-film lichtpanelen gemonteerd en
geïnstalleerd door onze totaalinstallateurs.

Offerte aanvraag

BedrijfParticulier

Uw naam (verplicht)

Adres: Huisnummer:

Postcode/woonplaats:

Telefoonnummer:

Uw e-mail (verplicht)

Jaarlijks energieverbruik in kWh

Huidige leverancier

Typ de code: captcha