Waarom onderhoud?

Laat uw cv-ketel onderhouden door de erkende totaalinstallateurs van Samsom Installaties. Dat verlaagt uw energierekening, maar zorgt er vooral voor dat u altijd op uw cv-ketel kunt vertrouwen. Een cv-ketel is nu eenmaal een installatie waar gevaarlijke situaties kunnen ontstaan omdat gas, water en elektriciteit samenkomen. Neem geen enkel risico en laat uw cv-ketel onderhouden door Samsom Installaties. Hierdoor haalt uw cv-ketel weer een maximaal rendement en verkleint u de kans op storingen. Ga voor zekerheid!

Samsom Installaties onderhoud naast de cv-ketel desgewenst ook uw geiser, gaskachel of gasboiler.

Werkzaamheden bij cv-onderhoud

Tijdens een onderhoudsbeurt verricht onze totaalinstallateur een aantal werkzaamheden die ervoor zorgen dat u met zekerheid kunt vertrouwen op uw cv-ketel. Onderstaand staat een opsomming van de werkzaamheden die de erkende totaalinstallateurs van Samsom Installaties verrichten bij een onderhoudsbeurt aan de cv-ketel:

  • Reinigen- en controleren van het functioneren van alle onderdelen in de ketel;
  • Specifieke controle van het functioneren van de driewegklep;
  • Controleren en afstellen van de regel- en beveiligingsapparatuur;
  • Controleren van de ketel op lekkages;
  • Het vervangen van onderdelen en materialen in de ketel indien nodig;
  • Afstellen van de ketel waardoor het rendement hoger is;
  • Controleren of de ketel nog aan alle veiligheidseisen voldoet;
  • Ontluchten van de ketel indien nodig;
  • Bijvullen van de ketel indien nodig.

Als onze totaalinstallateur bij u het onderhoud aan uw cv-ketel uitvoert, kan u gelijk uw binnenhuisgasleiding laten controleren. Vroeger werd dit door de overheid gecontroleerd maar tegenwoordig ligt die verantwoordelijkheid bij de huiseigenaar zelf. Voor slechts € 10,- exclusief btw wordt uw binnenhuisgasleiding gecontroleerd door onze totaalinstallateur en worden gaslekken, zelfs de kleine die niet te ruiken zijn, opgespoord.

Onderhoudscontracten

Voor het onderhoud van uw cv-ketel of volledige cv-installatie kunt u bij Samsom Installaties een onderhoudscontract afsluiten. Het grote voordeel hiervan is dat u zich minder zorgen hoeft te maken over bijkomende kosten. U kunt kiezen uit vier verschillende onderhoudscontracten. Elk van deze contracten heeft z’n eigen voordelen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een contract waarbij wij ook uw zonne-installatie en/of warmtepomp onderhouden. Bekijk onze onderhoudscontracten en zie waar u voordeel kunt behalen.

onderhoud

Een nauwkeurige controle door een van onze
totaalinstallateurs tijdens het onderhoud
van de cv-ketel.