CV-ketels

Om er zeker van te zijn dat uw huis of gebouw zonder zorgen wordt voorzien van warmte en warm water, is een goede cv-ketel belangrijk. Samsom Installaties helpt u graag met het maken van de juiste keuze, passend bij uw wensen!

Samsom Installaties kan voor u, als onafhankelijk totaalinstallateur, iedere gewenste cv-ketel plaatsen. Merken als Coopra, Intergas, Bosch, Nefit (samengegaan met Bosch) en Vaillant worden door ons het meest geïnstalleerd. Afhankelijk van uw situatie adviseren wij, in overleg met u, wat voor u de beste keuze is. Onderstaand kunt u alvast een algemeen overzicht zien van de merken cv-ketels met diens eigenschappen en voordelen:

Coopra:

  • Eigenschap: Coopra cv-ketels hebben in tegenstelling tot de andere cv-ketels een roestvrijstalen warmtewisselaar. De warmtewisselaar is het belangrijkste onderdeel van de cv-ketel.
  • Voordeel: Door de roestvrijstalen warmtewisselaar komt er geen kalkaanslag op de warmtewisselaar. Hierdoor blijft het rendement van de cv-ketel gedurende de gehele levensduur maximaal. Hierom wordt er een garantie gegeven van 20 jaar!

Intergas:

  • Eigenschap: Intergas cv-ketels beschikken over een gepatenteerd dubbel twee-in-één warmtewisselaar.
  • Voordeel: Minimaal warmteverlies, een optimale warmteoverdracht en vrijwel storingsvrij.

Bosch / Nefit:

  • Eigenschap: Bosch/Nefit cv-ketels stoken op een lage temperatuur.
  • Voordeel: Doordat de cv-ketel stookt op een lage temperatuur is het rendement minimaal 90%.

Vaillant:

  • Eigenschap: Vaillant hr-ketels halen ook warmte uit de verbrandingsgassen.
  • Voordeel: Er kan tot wel 25% bespaard worden op het gasverbruik van de cv-ketel.

De gemiddelde cv-ketel is na 15 jaar aan vervanging toe. Het functioneren wordt, zoals bij vele installaties, met de tijd minder en de onderhoudskosten nemen daardoor aanzienlijk toe. Daarnaast verbruiken oudere cv-ketels meer gas dan nieuwe cv-ketels. Samsom Installaties adviseert daarom na 12 jaar al rekening te houden met de aanschaf van een nieuwe cv-ketel. Het is namelijk geen goedkope investering, maar wel een belangrijke.

Geisers, gaskachels en (gas)boilers

Samsom Installaties verricht als totaalinstallateur ook het onderhoud aan uw geiser, gaskachel of (gas)boiler. Want, ook deze installaties kunnen ongemakken veroorzaken. Dankzij een jaarlijks onderhoud aan uw geiser, gaskachel of (gas)boiler werkt de installatie weer optimaal en vermindert u de kans op ongemakken. En, met contract 4 van Samsom Installaties betaalt u ook nog eens minder voor dit onderhoud.

Voorkom risico’s, ga voor zeker!

Specifieke ruimteverwarming

De keuze voor de juiste cv-installatie is ook afhankelijk van de ruimten die u wilt verwarmen. Niet voor niets vindt Samsom Installaties het belangrijk dat de cv-installatie past bij het huis of gebouw. De verwarming van een ruimte door middel van radiatoren of vloerverwarming is daarbij dus ook belangrijk.

Samsom Installaties helpt u graag verder met uw vragen over verwarming en de mogelijkheden die er voor u zijn. Zo kunt u naast cv-ketels ook kiezen voor bijvoorbeeld een warmtepomp en/of ventilatie. Desgewenst komt één van onze totaalinstallateurs uw situatie bekijken en u adviseren hoe de verwarming van uw ruimtes efficiënter en goedkoper kan. Besparen kan namelijk altijd, zelfs zonder in te leveren aan comfort en zekerheid.

Een Coopra cv-ketel geïnstalleerd
door één van onze totaalinstallateurs.