HR-ketel

Besparen kan op vele manieren, ook met een hr-ketel. Een hr-ketel is een gasketel met een hoger rendement dan de normale cv-ketel. Dit hogere rendement komt tot stand doordat de condensatie van de warmtedamp in de rookgassen, die vrijkomen bij de verbranding, worden gebruikt om het koude retourwater voor te verwarmen. Hierdoor gaat er minder warmte verloren en hoeft de warmtewisselaar dus minder hard te stoken om het water op de gewenste temperatuur te krijgen, wat een besparing oplevert op uw gasverbruik.

Alle ketels die wij plaatsten zijn hr-ketels. Hiernaast regelen wij uw volledige cv-installatie in op de nieuwe cv-ketel (hr-ketel), zodat de besparing nog groter wordt.

Inregelen

Het inregelen van uw cv-installatie kan zorgen voor een interessante besparing op uw gasverbruik. Inregelen zorgt ervoor dat het verschil tussen de warme instroom temperatuur en de lage uitstroom temperatuur van het cv-water groter wordt, waardoor de warmte optimaal wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat uw cv-installatie minder vaak hoeft te verwarmen, wat zorgt voor een besparing op uw gasverbruik. Dit wordt behaald door het juist instellen van de circulatiepomp van het cv-water. U merkt hier verder niks van. Niet minder warmte of minder warmtecomfort. Alleen minder verbruik.

Vaak is de cv-installatie nog niet ingeregeld, wat er voor zorgt dat u een hoger gasverbruik heeft dan eigenlijk nodig is. Samsom Installaties verzorgt het inregelen van de cv-installatie bij enkele nieuw geïnstalleerde cv-ketel. Maar ook op verzoek van u als klant regelen wij de installatie in, waardoor u kunt besparen.

Meer bespaarmogelijkheden

Besparen kan iedereen, alleen moet u wel de goede basis hebben. Samsom Installaties adviseert daarom om het energieverbruik inzichtelijk te maken door middel van monitoren. U moet namelijk wel weten of uw besparingen zin hebben. Simpel gezegd kunt u dankzij het monitoren van uw verbruik zien of uw besparingen ook daadwerkelijk besparingen zijn en zichzelf terug verdienen. Samsom Installaties helpt u hier graag bij.

Er zijn verschillende eenvoudige mogelijkheden die u kunt toepassen om te besparen. Denk aan het plaatsen van thermostaatknoppen op uw radiatoren, het aanschaffen van een modulerende kamerthermostaat of het plaatsen van radiatorventielen. Samsom Installaties kan u helpen met al de bovenstaande bespaarmogelijkheden. Uiteraard staan onze totaalinstallateurs voor u klaar om u hierover te adviseren. Vraag ons naar de talloze mogelijkheden.

Naast besparen op uw centrale verwarming is het ook mogelijk om energie te besparen met bijvoorbeeld zonnepanelen en ledverlichting.

subsidie